Waarom?

Waarom zou je je telefoon inleveren?

Steeds vaker zie je het ergens staan, je mobiele telefoon inleveren voor geld, maar waar gaat het geld naar toe? Krijg jij een geldbedrag als jij de mobiele telefoon in gaat leveren of iemand anders? Als je ergens ziet staan lever je mobiele telefoon in voor geld dan gaat het vaak over het inleveren van een mobiele telefoon voor een goed doel. Er kan langs de deuren worden gegaan met een collectebus, dan geven mensen vaak een klein bedrag en dit kan hiermee vergeleken worden. Echter is het een andere manier van geld ophalen maar met hetzelfde doel, een goed doel helpen. Het kan zijn dat een bepaalde stichting het idee heeft om geld op te gaan halen en ze vragen hier toestemming voor. In verschillende winkels worden dan brieven neergelegd waarbij ook enveloppen beschikbaar worden gesteld. Het enige wat je nu nog moet doen is je mobiele telefoon in de enveloppe doen en dan kun je hem opsturen. Na een aantal weken of maanden kun je dan eens op internet gaan kijken hoeveel dat er is opgehaald en wat er met het geld gedaan gaat worden.

Als je de enveloppe in de winkels ziet liggen kun je er eens eentje meenemen. Het kan zijn dat je nog een oude mobiele telefoon hebt liggen waar je niets mee doet, haal dan alle gegevens er af en je kunt hem opsturen, je levert een bijdrage aan een goed doel. De vraag is alleen kun jij de mobiel missen of heb je hier een andere bestemming voor? Het is natuurlijk ook fijn dat als je telefoon het een keer niet doet een vervangend toestel te hebben liggen. Denk daarom goed na wat je wilt gaan doen met je oude telefoon, maar als je er geen bestemming voor hebt, lever hem dan in.

Er zijn verschillende redenen waarom jij de mobiele telefoon in kunt gaan leveren:

  • Hij ligt in de kast en je doet er niets mee;
  • Iedere keer ruim je hem op terwijl je er niets meer mee doet, hij ligt in de weg;
  • Je kunt er een goed doel mee helpen, elke euro helpt;
  • Je vindt het goede doel waar het geld naar toe gaat goed, je wilt hen graag steunen en doet daarom je mobiele telefoon weg.

Genoeg redenen dus om zelf mee te gaan doen, maar je moet het zelf gaan beslissen. Heb je nu het idee dat er veel meer geld opgehaald kan worden en ken je misschien nog mensen die een oude mobiele telefoon hebben liggen, ga dan eens met hen in gesprek en wie weet kunnen zij wel een mobiele telefoon missen! Dan zorg jij weer voor een paar extra euro voor dit goede doel.

Als je een mobiele telefoon in gaat leveren wil je natuurlijk ook weten waar het geld naar toe gaat. Daarom dien je altijd te kijken wat de bestemming is. Op internet kun je vaak veel over deze acties lezen, je weet dan waar het geld naar toe gaat en welke goede doelen er allemaal mee gesteund worden. Ook kun je kijken hoelang de actie duurt, wie weet kom je nog meer mobiele telefoons tegen!

Je kunt ook op internet gaan kijken waar deze acties worden aangeboden. Er zijn veel telecomproviders die geld op willen halen voor een goed doel om mobiele telefoons in te nemen. Het kan zijn dat je er een leuk bedrag voor terug gaat krijgen. Het hoeft namelijk niet altijd naar een goed doel te gaan, je kunt ook je eigen mobiele telefoon inleveren en dan een korting krijgen. Het kan zijn dat je tien euro, vijftien of misschien wel vijftig euro korting krijgt als je een oude telefoon in gaat leveren en een nieuwe aan gaat schaffen. Het is daarom de moeite waard om te kijken wat er met je oude mobiel gedaan kan worden. Wat levert het meeste op? Kun je er zelf een leuk voordeel uit halen of gun je een bedrag aan het goede doel? De redenen die je kunt hebben om je mobiele telefoon bij een telecom provider in te leveren kunnen als volgt zijn:

  • Je krijgt korting als je een nieuwe mobiel aan gaat schaffen;
  • Je hebt de oude niet meer nodig en zij kunnen hem weer opknappen. Jij krijgt er een leuk bedrag voor en iemand anders kan weer aan de slag met jouw oude mobiele telefoon.

Denk daarom goed na wat je gaat doen met je telefoon, wil je hem graag inleveren zodat je zelf een korting gaat krijgen of wil je het geld aan het goede doel besteden? De reden dat jij de telefoon in gaat leveren is ook van belang. Het is belangrijk dat je er later geen spijt van gaat krijgen en als je twijfelt, wacht dan nog even met inleveren. Pas als je het zeker weet moet je de mobiele telefoon in gaan leveren, dan krijg je er in ieder geval geen spijt van en weet je dat de telefoon een goede bestemming krijgt en jij een leuke korting.